Турецьке МЗС застерігає від подорожей до Європи через "ісламофобію"

Неділя, 29 січня 2023, 13:42

Міністерство закордонних справ Туреччини в суботу попередило громадян про ризики подорожей до європейських країн через зростання "антиісламських, ксенофобських і расистських актів" у деяких із них.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Турецьке МЗС стверджує, що ці події "відображають небезпечні масштаби релігійної нетерпимості та ненависті в Європі" та "чітко показують тривожний рівень расистських і дискримінаційних рухів" на континенті.

Громадянам Туреччини, які перебувають у Європі, закликали "поводитися спокійно на тлі можливих ксенофобських та расистських переслідувань і нападів", а також стежити за повідомленнями ЗМІ й за потреби звертатись до консульств країни перебування.

Про які саме "антиісламські" акції йдеться, не уточнюється, але попередження МЗС Туреччини було опубліковане після того, як у Копенгагені дансько-шведський активіст Расмус Палудан спалив кілька примірників Корану.

Аналогічна антитурецька акція відбулась раніше біля посольства Туреччини у Стокгольмі, після чого Анкара призупинила тристоронні переговори зі Швецією та Фінляндією, заявивши, що розмовляти "безглуздо".

Попри це Стокгольм сподівається на приєднання до НАТО влітку цього року.