У Данії скандальний активіст спалив Коран перед дипустановами Туреччини й Росії

фото, відео
П'ятниця, 27 січня 2023, 18:59

Дансько-шведський політик і активіст Расмус Палудан у п’ятницю здійснив акцію спалення Корану – священної книги мусульман – перед мечеттю, посольством Туреччини й консульством Росії в Копенгагені.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DR.

Напередодні Палудан оголосив, що спалить Коран за трьома різними адресами в Копенгагені протягом п'ятниці. Судячи з відео й фото з місця події, під час акції його щільно оточували поліцейські.

Російське посольство в Данії висловило протест діям активіста, назвавши його "публічним глузуванням з почуттів вірян" і "грубою і неосвіченою провокацією, розрахованою на розпалювання міжрелігійної ворожнечі та міжцивілізаційного конфлікту".

У коментарі шведським ЗМІ Палудан раніше заявив, що збирається "щоп’ятниці" палити Коран перед посольством Туреччини, доки вона не припинить блокувати вступ Швеції до НАТО.

Раніше в п’ятницю Туреччина викликала до МЗС посла Данії у зв’язку з тим, що влада не заборонила проводити у Копенгагені провокативну акцію.

Минулими вихідними аналогічну акцію Палудан здійснив під посольством Туреччини у Стокгольмі, через що Анкара викликала посла Швеції. Цей інцидент, на додачу до попередніх антитурецьких акцій, додатково ускладнив відносини між Швецією і Туреччиною та загрожує ще більш відкласти ратифікацію вступу Швеції і Фінляндії у НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.