Кулеба пояснив, чому неприпустимо допускати росіян на Олімпійські ігри 

Понеділок, 30 січня 2023, 12:32

Значна частина російських олімпійців входять до Центрального спортивного клубу російської армії, тому допускати російських спортсменів на Олімпійські ігри неприпустимо.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише "Європейська правда".

"Росія завоювала 71 медаль на Олімпіаді в Токіо. 45 з них завоювали спортсмени, які також є членами Центрального спортивного клубу російської армії. Армії, яка чинить звірства, вбиває, ґвалтує і мародерствує. Ось кого несвідомий МОК хоче виставити під білим прапором і допустити до змагань", - написав міністр у Twitter.

У 2020 році російські спортсмени змагалися в Токіо не під національним прапором, а як команда, що представляє "Російський олімпійський комітет", що стало наслідком заборони Росії на участь у світових спортивних змаганнях за приховування фінансованого державою допінгу.

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявив, що хоче "вивчити можливість" повернення атлетів з Росії та Білорусі у міжнародний спорт навіть попри те, що це може бути причиною бойкоту змагань з боку України.

28 січня Зеленський звернувся з листом до президентів провідних міжнародних спортивних федерацій із закликом визначитися щодо рішення Міжнародного олімпійського комітету, який хоче повернути російських спортсменів у міжнародні змагання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.