Кулебу запросили на зустріч міністрів ЄС: буде йтися про саміт у Києві

Середа, 4 січня 2023, 12:58

Глава МЗС України Дмитро Кулеба на зустрічі з колегами з ЄС наприкінці січня обговорить підготовку до саміту з Україною, що відбудеться в лютому. 

Про це Кулеба розповів на онлайн-брифінгу 4 січня, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Я отримав запрошення від Жозепа Борреля взяти участь у першому в 2023 році засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС, яке відбудеться 23 січня", - сказав міністр.

Саміт Україна-ЄС відбудеться в Києві

За словами Кулеби, це вже регулярна традиція, що український міністр бере участь ледь не в кожній зустрічі цього формату.  

"Важливою темою моєї розмови з колегами-міністрами буде підготовка до саміту Україна-ЄС 3 лютого. Серед його пріоритетів буде обговорення виконання Україною рекомендацій Єврокомісії, необхідних для переходу до передвступних переговорів з ЄС. У Єврокомісії високо оцінили результати імплементації Україною семи рекомендацій, які Єврокомісія надала у зв’язку з наданням статусу кандидата на членство в ЄС", - зазначив Кулеба.

Україна розраховує провести саміт щодо "формули миру" до кінця лютого – Кулеба

На саміті Україна-ЄС також буде йтися про імплементацію "формули миру" президента Зеленського та посилення санкційного режиму проти Росії, додав міністр.

Наступний саміт Україна-ЄС відбудеться 3 лютого 2023 року в Києві, а не Брюсселі, як мало би бути за черговістю.

Згідно з Угодою про асоціацію, саміт Україна-ЄС є щорічною подією. Останній, 23-й саміт, відбувся у жовтні 2021 року у Києві.

Про досягнуті за підсумками останнього саміту домовленості читайте у статті: Не тільки "відкрите небо": 12 важливих домовленостей саміту Україна-ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: