У бельгійській Фландрії закрилась остання ферма, де примусово годували тварин

Субота, 7 січня 2023, 12:26

У Фламандському регіоні Бельгії із закрилась остання ферма, де качок відгодовували для виробництва фуа-гра, на виконання рішення місцевої влади про заборону примусового відгодовування тварин.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в публікації Euractiv.

Рішення про закриття власники качиної ферми в муніципалітеті Іхтегем у Західній Фландрії ухвалили на рік раніше запланованого терміну – регіон планував заборонити примусове годування тварин до кінця 2023-го.

"Ми більше не заохочуємо таку діяльність у Фландрії, але ми надали компенсацію (фермі). Таким чином, компанія може припинити цю діяльність у гідний спосіб", – прокоментував міністр Фландрії з питань добробуту тварин Бен Вейтс.

Чарльз ІІІ заборонив подавати фуа-гра в королівських резиденціях

Рішення про заборону примусового годування тварин у Фландрії розкритикували в європейській асоціації Euro Foie Gras, що займається рекламою фуа-гра та його виробників. Там вказують, що в Бельгії й раніше були одні з найкращих стандартів поводження з тваринами.

Водночас у Валлонії, іншій історичній області Бельгії, а також сусідній Франції розведення качок і гусей для виробництва фуа-гра все ще дозволене. При цьому на Валлонію припадає лише 5% споживання фуа-гра в Бельгії та не більш як 0,1% – у всій Європі.

Як відомо, для виробництва фуа-гра качок і гусей годують надміру жирною їжею, поки їхня печінка не роздувається до розміру, вдесятеро більшого за норму, а потім зарізають. Зоозахисні організації давно критикують цю практику як жорстоку щодо тварин.

Як повідомлялось, у ЄС побоюються, що плани Євросоюзу на використання певних частин тварин для виробництва екологічного реактивного палива знищить індустрію кормів для домашніх тварин, що призведе до нестачі поживної їжі для них.