Німеччина планує закупити 8 систем IRIS-T для своїх збройних сил - ЗМІ

Середа, 1 лютого 2023, 13:38

Німеччина має намір придбати для своїх збройних сил вісім зенітно-ракетних комплексів IRIS-T.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Reuters із посиланням на урядовий документ.

Згідно з документом, йдеться про зенітно-ракетні комплекси середньої дальності, які Берлін придбав для передачі Києву, але ще не купив для власних збройних сил.

У документі міністерства оборони, датованому 25 січня, ця оборонна угода названа однією з кількох запланованих закупівель, які, як очікується, будуть подані на затвердження до парламенту в другому кварталі 2023 року.

Представник оборонного відомства заявив, що воно має намір подати на розгляд парламенту угоду про закупівлю системи IRIS-T цього року, але відмовився коментувати кількість одиниць і точні терміни.

У жовтні Україна отримала першу з чотирьох систем протиповітряної оборони IRIS-T, обіцяних Німеччиною, щоб допомогти Києву захистити свої міста від російських ракетних атак і безпілотників.

Вартість кожної системи оцінюється в 150 мільйонів євро.

Самі німецькі збройні сили наразі не мають такої системи, яку розробив приватний німецький виробник зброї Diehl і яка вважається однією з найсучасніших у світі.

Установки можуть запускати ракети на відстань до 40 кілометрів для знищення винищувачів, гелікоптерів, безпілотників, ракет і крилатих ракет.

Також у другому кварталі міністерство оборони має намір подати на розгляд парламенту угоди про заміну гаубиць і відповідних 155-мм снарядів, які були поставлені в Україну з німецьких військових запасів, йдеться в документі.

У документі зазначається, що деякі з закупівель, запланованих на другий квартал, можуть бути розглянуті парламентом на сесії в липні, до того, як депутати підуть на літні канікули.

Раніше повідомлялося, що Бундесвер починає закуповувати заміну військової техніки, яка була поставлена в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.