США закликали своїх громадян негайно залишити Росію

Понеділок, 13 лютого 2023, 09:15

США закликали своїх громадян негайно залишити Росію через війну в Україні та ризик свавільного арешту або переслідування з боку російських правоохоронних органів.

Про це йдеться у заяві посольства США в Москві, повідомляє "Європейська правда".

"Громадянам США, які проживають або подорожують Росією, слід негайно залишити її територію. Проявляйте підвищену обережність через ризик неправомірних затримань", - йдеться у повідомленні

"Не подорожуйте до Росії", - закликали в посольстві.

США неодноразово попереджали своїх громадян покинути Росію. Останнє таке публічне попередження пролунало у вересні після того, як президент Владімір Путін оголосив часткову мобілізацію.

"Російські спецслужби заарештовують громадян США за надуманими звинуваченнями, виокремлюють громадян США в Росії для затримання і переслідування, відмовляють їм у справедливому і прозорому поводженні, засуджують їх на таємних судових процесах або без надання достовірних доказів", - заявили в посольстві.

"Російська влада свавільно застосовує місцеві закони проти релігійних працівників-громадян США і відкрила сумнівні кримінальні розслідування проти громадян США, які займаються релігійною діяльністю", - зазначили також в дипмісії.

Крім того, в посольстві нагадали, що здатність уряду США надавати звичайні або екстрені послуги громадянам США в Росії серйозно обмежена, особливо в районах, віддалених від посольства США в Москві, через обмеження російським урядом поїздок персоналу посольства та його укомплектування, а також через триваюче призупинення діяльності консульств США, включаючи консульські послуги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.