У Латвії планують хвилиною мовчання вшанувати річницю вторгнення РФ в Україну

Середа, 15 лютого 2023, 08:42

На знак солідарності з народом України вищі посадові особи Латвії закликають латвійців 24 лютого о 9:00 вшанувати пам'ять жертв російської агресії хвилиною мовчання.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

Із таким закликом до народу Латвії звернулися президент Егілс Левітс, голова Сейму Едвардс Смілтенс, прем'єр-міністр Кріш'яніс Каріньш і міністр закордонних справ Едгарс Рінкевичс.

Найвищі посадовці Латвії нагадують, що 24 лютого минулого року російські збройні сили розпочали жорстоку повномасштабну військову агресію, яка триває вже рік.

"Тисячі людей, які жили звичайним, повсякденним життям - дружини та чоловіки, брати та сестри, батьки та діти - загинули в цій безглуздій війні, розв'язаній Росією. Тисячі інших були депортовані на територію агресора. Життя мільйонів українців було зруйноване, і вони були змушені стати біженцями в пошуках притулку від звірств російських окупантів", - йдеться у зверненні керівництва країни.

Найвищі посадовці наголошують, що українські військові самовіддано б'ються за свободу і незалежність своєї країни та "всіх нас". Вони змогли втримати позиції проти переважної переваги противника, зупинивши просування агресора, а також завдати потужного удару у відповідь. Україна платить за це "жахливу, криваву ціну, втрачаючи своїх найкращих синів і дочок".

Левітс, Смілтенс, Каріньш і Рінкевичс підкреслюють, що Латвія підтримувала і підтримуватиме боротьбу України до повної перемоги. "У тих, хто бореться за свою країну, завжди буде більше рішучості і сили, ніж у тих, хто вторгається на чужу землю. Переможуть ті, хто бореться за право своїх дітей жити у вільній і демократичній країні", - підкреслюється у зверненні.

Нагадаємо, уряд Британії оголосив про національну хвилину мовчання у п'ятницю 24 лютого на відзначення першої річниці від початку російського вторгнення в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: