Франція спрямує до Польщі 150 військових в рамках місії ЄС з навчання ЗСУ

Четвер, 2 лютого 2023, 19:15

Франція відправить 150 інструкторів до Польщі для підготовки українських солдатів в рамках місії ЄС з військової допомоги Україні.

Про це заявив у четвер речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна, передає "Європейська правда" з посиланням на PAP.

"У рамках місії Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні, EUMAM Ukraine, Франція відправить 150 солдатів до Польщі. Під керівництвом оперативного командування місії EUMAM, розташованого в Польщі, Об'єднаного командування Збройних сил (CAT-C), вони будуть тренувати українських солдатів", - написав Лукаш Ясіна в четвер у Twitter.

Місія Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні (EUMAM Ukraine) була офіційно створена 17 жовтня і розпочала свою роботу в середині листопада минулого року. Місія має завдання підготувати до 15 000 українських військовослужбовців у центрах, розташованих у країнах-членах ЄС. Командує місією французький віце-адмірал Ерве Блежан. Два оперативні командування розташовані в Польщі та Німеччині, командування, розташоване в Жагані, очолює генерал-майор Пьотр Тритек.

Нагадаємо, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель після зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем 2 лютого оголосив про рішення ЄС навчити ще 15 тисяч українських військових та виділити 25 млн євро на розмінування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: