Дуда: відкритий вступ Білорусі у війну проти України означатиме кінець режиму Лукашенка

Понеділок, 20 лютого 2023, 07:59

Режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка прийде кінець, якщо він погодиться на відкритий вступ Білорусі у війну проти України.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю телеканалу 1+1, текст якого розміщений на сайті глави держави, пише "Європейська правда".

"Білоруси не є войовничою нацією. Білоруси не хочуть воювати. Тому їх потрібно було б змусити піти проти своїх українських сусідів. Лукашенко прекрасно розуміє, що це означатиме для нього остаточний кінець, тому що нація, практично, на мою думку, повстане проти нього", - сказав Дуда.

Польський президент впевнений, що Лукашенко намагається уникнути того, щоб Путін змусив його ввести білоруські війська в Україну.

"Ситуація може повністю вийти з-під його контролю. Сьогодні він може контролювати її за допомогою терору, сьогодні, засуджуючи протестувальників і тих, хто їм протистоїть, до тривалих термінів ув'язнення, він примушує до покори, але всього цього може виявитися недостатньо, якщо він змусить людей йти і проливати кров за справу, яку вони вважають занадто ганебною", - додав Дуда.

Минулої п'ятниці президент Володимир Зеленський заявив, що станом на сьогодні немає високого ризику прямого вступу Білорусі у війну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: