Італія підтримує "формулу миру" і зближення України з НАТО і ЄС – декларація

Вівторок, 21 лютого 2023, 22:24

Президент України Володимир Зеленський у вівторок підписав спільну декларацію з прем’єр-міністеркою Італії Джорджією Мелоні, яка перебувала з візитом у Києві.

Як повідомляє "Європейська правда", текст декларації виклав Офіс президента.

Італія передає Україні інші системи ППО на додаток до SAMP/T

У декларації вказано, що Італія засуджує агресію РФ проти України, бере до уваги закріплений у конституції курс на вступ до ЄС і НАТО, а також бере до уваги потенціал розвитку двосторонніх відносин. Окремо підкреслюється підтримка Києвом і Римом програми експорту українського зерна, а також рішення Європейського Союзу надати Україні статус кандидата на членство.

"Україна й Італія підтверджують свою відданість зміцненню спільних зусиль для забезпечення подальшого прогресу на шляху впровадження стандартів ЄС і НАТО та інтеграції України до Європейського Союзу й Північноатлантичного альянсу", – йдеться в декларації.

Зеленський назвав дату голосування за українську "формулу миру" в ООН

Крім того, італійська сторона висловлює підтримку глобального саміту миру, "який має бути скликаний, коли це дозволять умови", та справедливому миру для України, заснованому на "формулі миру".

"Ми погоджуємо можливість організувати в Італії італійсько-українську конференцію для обговорення характеру підтримки та співпраці, яку ми можемо розвивати в контексті відбудови. Україна готова визнати важливу роль Італії у реконструкції та швидкому відновленні країни", – зазначається в документі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні у вівторок близько півдня прибула до Києва потягом, який вночі вирушив із залізничного вокзалу Перемишля. Вона відвідала Бучу й Ірпінь і провела переговори з Володимиром Зеленським.

Це стало першим візитом Мелоні до України після того, як її уряд прийшов до влади в жовтні.

Більше про візит прем'єрки Італії читайте у статті "За мир" чи за Україну? Що думає про війну РФ прем’єрка Італії, яка приїхала до Зеленського

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: