Військові США розслідують витік електронної пошти з сервера Пентагону

Середа, 22 лютого 2023, 09:18

Командування спеціальних операцій збройних сил США заявило, що розслідує повідомлення дослідника кібербезпеки про те, що хтось у структурі публікує в інтернеті несекретні дані електронної пошти.

Про це повідомляє CNN, пише "Європейська правда".

"У понеділок командування почало розслідування у зв'язку з наданою нам інформацією про потенційну проблему з хмарним сервісом командування", - заявив представник Командування спеціальних операцій (SOCOM) Кен Макгроу.

"Єдина інформація, яку ми можемо підтвердити на даний момент, полягає в тому, що ніхто не зламував інформаційні системи Командування спеціальних операцій США", - сказав Макгроу.

Видання TechCrunch першим повідомило про витік даних, який виявив незалежний дослідник кібербезпеки Анураг Сен.

Зразки даних, якими Сен поділився з CNN, датуються кількома роками і включають стандартну інформацію про військові контракти США і запити співробітників Міністерства оборони на оформлення документів.

За словами Сена, будь-хто, хто знав IP-адресу сервера, міг отримати доступ до даних без пароля доти, доки сервер не було захищено в понеділок.

Оприлюднення даних є прикладом того, як впливові організації можуть мимоволі оприлюднити потенційно важливі внутрішні дані, не налаштувавши належним чином свої комп'ютерні сервери.

Великі організації нерідко ненавмисно викладають внутрішні дані в Інтернет, але той факт, що йдеться про сервер електронної пошти Міністерства оборони, викликає в американських чиновників занепокоєння.

Командування спеціальних операцій - елітний підрозділ Пентагону, що відповідає за контртерористичні операції та операції зі звільнення заручників по всьому світу.

За словами Сена, витік даних електронної пошти Міністерства оборони становив три терабайти (еквівалент зберігання десятків стандартних смартфонів), більша частина яких належала SOCOM.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: