Через рік війни вступ до НАТО підтримує рекордна кількість українців

Середа, 22 лютого 2023, 15:43

Російське вторгнення призвело до зростання євроатлантичних настроїв українців до рекордних показників.

Про це свідчить опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведене до річниці російського вторгнення, повідомляє "Європейська правда".

Згідно з опитуванням, одним з прямих наслідків російського вторгнення стало зростання євроатлантичних настроїв українців, де фіксуються рекордні показники за всю історію країни. На сьогодні 87% підтримують вступ України в Європейський Союз, а вступ в НАТО - 86%.

Українці бачать перемогу не тільки у звільненні територій і у знищенні ворога на полі бою, а і в тому, що з реальною євроатлантичною інтеграцією країна отримає реальні гарантії безпеки, підкреслюють соціологи. 

Вони відзначають, що історія з підтримкою вступу до НАТО цікава у динаміці війни. Після рекордного росту показника на початку березня до 76% відбулося падіння наприкінці березня до 68%, яке було пов’язане з затримками постачання зброї. Тоді 89% опитаних вважали, що найбільше від міжнародної спільноти Україні потрібне закриття неба. 

З літа, на тлі активної міжнародної військової підтримки, українці демонстрували рекордні показники підтримки вступу в НАТО, які впритул наблизилися до підтримки вступу України в ЄС.

У жовтні, за даними опитування того ж "Рейтингу", вступ до НАТО підтримували рекордні на той час 83% опитаних.

Нагадаємо, наприкінці вересня президент Володимир Зеленський оголосив про підписання Україною заявки на пришвидшений вступ до Північноатлантичного альянсу

Читайте також: Заявка до НАТО, де нас не чекали: всі деталі рішення Зеленського про "швидкий вступ" до Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: