США запровадили нові персональні та економічні санкції проти Росії

П'ятниця, 24 лютого 2023, 12:36

Сполучені Штати оголосили про запровадження нових санкцій проти Росії у річницю військового вторгнення в Україну.

Про це йдеться у заяві Білого дому, пише "Європейська правда".

"Сьогодні, у координації з партнерами та союзниками по G7, міністерство фінансів та Державний департамент США запровадять широкі санкції проти ключових секторів, що генерують доходи, з метою подальшої деградації економіки Росії та зменшення її спроможності вести війну проти України", - йдеться у заяві.

Санкції запроваджені проти понад 200 фізичних та юридичних осіб, включаючи як російських, так і третіх країн у Європі, Азії та на Близькому Сході, які підтримують військові зусилля Росії.

"Ми запровадимо санкції проти додаткових суб'єктів, пов'язаних з російською оборонною та технологічною промисловістю, в тому числі тих, хто відповідає за поповнення російських запасів санкційних товарів або створює умови для ухилення від російських санкцій", - йдеться у заяві.

Міністерство торгівлі США сьогодні запровадить низку заходів з експортного контролю, включивши майже 90 російських компаній та компаній з третіх країн, зокрема з Китаю, до переліку юридичних осіб, які беруть участь в ухилянні від санкцій та діяльності на підтримку російського оборонного сектору.

Ці списки забороняють компаніям, що потрапили до них, купувати товари, такі як напівпровідники, вироблені в США або з використанням певних американських технологій чи програмного забезпечення за кордоном.

Міністерство торгівлі також вживатиме заходів разом з партнерами та союзниками по G7 для узгодження заходів щодо промислового обладнання, предметів розкоші та інших товарів, а також запровадить нові обмеження, щоб запобігти потраплянню компонентів, знайдених в іранських безпілотниках, на поле бою в Україні.

Президент США сьогодні підпише укази про підвищення тарифів на певні російські товари, що імпортуються до США. Ці заходи спрямовані на ключові російські товари, які приносять дохід Кремлю, і водночас зменшують залежність США від Росії.

"Сьогоднішні дії призведуть до підвищення тарифів на понад 100 російських металів, мінералів та хімічних продуктів на суму близько 2,8 мільярда доларів для Росії. Це також значно збільшить вартість алюмінію, виплавленого або відлитого в Росії, для входу на американський ринок, щоб протидіяти шкоді для вітчизняної алюмінієвої промисловості, яка потерпає від цін на енергоносії в результаті вторгнення Росії в Україну", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, міністерство оборони США оголосило про новий пакет допомоги Україні на загальну суму 2 мільярди доларів, який допоможе посилити протиповітряну оборону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.