Ле Пен хоче, щоб Франція скликала конференцію "для швидкого досягнення миру" в Україні

П'ятниця, 24 лютого 2023, 13:57

Лідерка правопопулістського "Національного об’єднання" Марін Ле Пен закликала Францію організувати конференцію задля "мирного і швидкого виходу з конфлікту" в Україні. 

Як повідомляє "Європейська правда", такого листа вона поширила у своєму Twitter.

Ле Пен починає його з того, що від початку засудила російську агресію і дії РФ нічим не можна виправдати, що це була "політична і моральна помилка", що порушує усі правові принципи. Вона також відзначає, що війна є велетенською трагедією для українців - і цивільних, і сил оборони. 

Водночас вона нарікає на економічні наслідки російських санкцій для самої Європи та заявляє про "відсутність холоднокровності деяких наших керманичів і погано контрольовані емоції", через що почали лунати "безвідповідально войовничі заяви", які ризикують ще більш загострити конфронтацію. 

Вона заявила, що зараз для "Франції історичне і моральне покликання" докласти максимум свого впливу і дипломатії.

"З нагоди цієї трагічної річниці, Франція має взяти на себе ініціативу щодо мирної конференції, яка дала би можливість воюючим сторонам, їхньому потерпаючому населенню та всьому світу перспективу мирного й швидкого виходу з конфлікту", - пише Ле Пен. 

У січні лідерка "Національного об’єднання" висловилася проти постачання танків Україні, щоб не зробити "війну ще гіршою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: