Польща наполягає на розширенні десятого пакета санкцій ЄС, включення в нього нових пропагандистів

П'ятниця, 24 лютого 2023, 16:30

Польща незадоволена десятим пакетом санкцій ЄС, наполягає на його розширенні і включенні до нього нової російської продукції та чергових російських пропагандистів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив на пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві.

"Ми незадоволені десятим пакетом санкцій через те, що він занадто м’який, надто слабкий. Ми пропонували, щоб до нього включили чергових фізичних осіб, також давно пропонували включити до нього чергові російські товари, зокрема продукцію нафтохімічного сектора, щоб, наприклад, каучук і різні синтетичні товари, які продає Росія, були також заблоковані, оскільки завдяки продажу цієї продукції Росія посилює свою воєнну машину", - сказав Моравецький.

Він сказав, що перебуває в контакті з польською переговірною групою в Брюсселі, і вони тиснуть на західних союзників, аби цей пакет був більш розширений.

"Також я ще сьогодні спрямую прохання до президентки Єврокомісії, аби в цей пакет включили кілька чергових прізвищ винятково шкідливих пропагандистів. Ми чудово знаємо, наскільки шкідливою може бути російська пропаганда", - зазначив польський прем’єр.

"Польща будь-якої хвилини готова затвердити пакет, однак ми хочемо, щоб він був якнайширший", - наголосив він, коментуючи інформацію про те, що Польща погрожувала заблокувати десятий пакет санкцій через те, що він занадто слабкий.

Нагадаємо, Європейський Союз у четвер не зміг підписати довгоочікуваний десятий пакет санкцій проти Росії через заперечення Польщі проти запропонованих обмежень на імпорт синтетичного каучуку, які, на її думку, є недостатньо жорсткими.

Переговори щодо десятого пакета санкцій продовжаться у п'ятницю вранці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: