В Естонії почалось голосування на парламентських виборах

Понеділок, 27 лютого 2023, 20:41

У понеділок, 27 лютого, в Естонії розпочався тиждень голосування на виборах до парламенту (Рійгікогу).

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в публікації ERR.

Віддати свій голос естонці можуть або електронним шляхом, або попередньо на виборчих дільницях, які відкрилися по всій Естонії. Станом на 17:50 понеділка голоси віддали вже понад 55 тисяч громадян.

Початок голосування в Естонії не минув без інцидентів: не були враховані електронні голоси 63 громадян, які оновили свої дані в Реєстрі народонаселення в останній тиждень перед виборами.

Через це інформація не встигла потрапити в систему, і, як наслідок, у застосунку для електронного голосування для них міг відображатися невірний виборчий округ. Таким естонцям доведеться проголосувати заново.

Структури засновника ПВК "Вагнера" втручались у вибори в Естонії – розслідування

В один день з електронним почалося і попереднє голосування на дільницях, які відкрилися в кожному місті та волості. Починаючи з п'ятниці, 3 березня, попереднє голосування охопить усі 405 дільниць.

Електронне голосування на парламентських виборах в Естонії триватиме цілодобово до 20:00 суботи, 4 березня. Віддати свій голос за кандидата можна буде і безпосередньо в день виборів – 5 березня.

Нагадаємо, за даними соціологів, з істотним відривом лідирує в передвиборчих опитуваннях "Партія реформ" на чолі з прем'єр-міністром Каєю Каллас. Євроскептична й права EKRE – друга за популярністю політична сила в країні, за неї планують проголосувати близько 20% виборців.

Більше читайте про них у матеріалі: Атака фейками: як РФ намагається вплинути на результати виборів в Естонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: