ЄС скасував санкції проти колишнього "губернатора" Севастополя, призначеного Кремлем

Вівторок, 7 лютого 2023, 17:19

Європейський союз скасував санкції з колишнього так званого "губернатора Севастополя" Дмітрія Овсяннікова, запроваджені у 2017 році.

Відповідне рішення опубліковане в Офіційному журналі ЄС, пише "Європейська правда".

"У Додатку I до Регламенту (ЄС) № 269/2014 "Список фізичних та юридичних осіб, організацій або органів, зазначених у статті 2" під заголовком "Особи" видалено запис щодо такої особи: 161. Овсянніков Дмітрій Владіміровіч", - йдеться у повідомленні.

Санкці] проти Овсяннікова були запроваджені у листопаді 2017 року.  В обґрунтуванні рішення було вказано, що Овсянніков був обраний "губернатором Севастополя" на виборах 10 вересня 2017 року, організованих Російською Федерацією в незаконно анексованому місті Севастополь.

Овсянніков також виступав з публічними заявами на підтримку незаконної анексії Криму і Севастополя.

Він перебував на цій посаді до липня 2019-го, після чого працював заступником міністра промисловості і торгівлі Російської Федерації.

Овсянніков оскаржив санкції у Суді ЄС, мотивуючи свою скаргу тим, що він більше не обіймає посаду, за яку був включений до списку санкцій. У жовтні 2022 року суд ухвалив рішення на його користь, тепере воно офіційно набуло чинності.

Нагадаємо, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що обсяг обмежень в рамках десятого пакета санкцій проти Росії складе 10 мільярдів євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: