Кулеба обговорив з Блінкеном подальшу військову допомогу Україні і нові санкції

Середа, 8 лютого 2023, 08:19

Глава МЗС Дмитро Кулеба у телефонній розмові з держсекретарем США Ентоні Блінкеном обговорив питання військової допомоги Україні, нові санкції проти РФ і заходи в контексті річниці вторгнення Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Провів телефонну розмову з держсекретарем Ентоні Блінкеном щодо нової військової допомоги, нових санкцій проти Росії та підготовки важливих заходів у контексті наближення роковин повномасштабного вторгнення РФ. Росія грубо помиляється, якщо думає, що хтось втомиться боротися зі злом, яке вона несе" - написав Кулеба у Twitter.

Згідно з повідомленням Держдепу, головні дипломати США та України обговорили продовження міцної безпекової та економічної співпраці, оскільки неспровоковане повномасштабне вторгнення Росії в Україну наближається до річної позначки. 

"Держсекретар наголосив на непохитній підтримці України з боку Сполучених Штатів, включно з нещодавнім наданням додаткової безпекової допомоги, щоб допомогти Україні продовжувати захищати себе від російської агресії" - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, майже через рік після початку війни між Росією та Україною підтримка України з боку американців залишається стабільною, в той же час серед республіканців найбільше тих, хто виступає за швидке закінчення війни навіть ціною територіальних втрат для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: