Британія запровадила нові санкції проти військових підприємств РФ та кремлівської еліти

Середа, 8 лютого 2023, 13:19

Велика Британія оголосила про нові санкції проти кремлівських еліт та організацій, що постачають військову техніку, таку як безпілотники.

Про це йдеться у заяві британського уряду, пише "Європейська правда".

Загалом пакет санкцій стосується шести організацій, які надають військове обладнання, зокрема безпілотники, для російського вторгнення в Україну, а також вісьмох фізичних та однієї юридичної особи, пов'язаних з фінансовими мережами, які допомагають підтримувати багатство та владу кремлівської еліти.

Сьогоднішні санкції спрямовані проти організацій, на які покладаються путінські військові для підтримки свого незаконного вторгнення в Україну:

- Об'єднана двигунобудівна корпорація, виробник російських безпілотників, які були використані для знищення українських бойових машин.

- "РТ-Комплект", який виробляє деталі для гелікоптерів, що використовуються Росією під час нападу на Україну.

- "Оборонлогістика", яка організовує транспортування та доставку російської військової техніки.

- "Універсалмаш" і "Ліпєцк", які виробляють або модифікують гусеничні шасі для зенітно-ракетних комплексів, що використовуються російськими збройними силами в Україні.

- "Топаз", компанія-розробник програмного забезпечення для військової авіації.

Група осіб, пов'язаних з Путіним через непрозорі фінансові мережі, також стала мішенню сьогоднішніх санкцій.

Під санкції потрапила компанія Moscoms LLC, що надає ІТ-послуги. Компанія виступає сполучною ланкою для російської еліти, надаючи хост-домени багатьом учасникам дестабілізації в Україні. Сюди входить LLCinvest.ru, який пов'язаний з 86 компаніями з путінської мережі загальною вартістю 3,7 мільярда фунтів стерлінгів. Домен "LLCInvest" також використовується організацією, яка володіє яхтою "Шелест", пов'язаною з Путіним і регулярно використовуваною для поїздок до його палацу.

До сьогоднішнього пакету також увійшли особи, пов'язані з розкішними резиденціями Путіна, включаючи "палац Путіна" вартістю 100 мільярдів рублів і "дачу Путіна на березі озера":

Борис Тітов - уповноважений при президентові РФ з прав підприємців, який отримав цю посаду після купівлі 740 гектарів виноградників на території палацу.

Ніколай Єгоров - донедавна заступник голови правління найбільшого приватного нафтопереробного заводу в Росії.

Сергій Руднов - власник прокремлівського видання Regnum.

Світлана Кривоногих - акціонер банку "Росія" та "Національної Медіа Групи", які послідовно просувають російську агресію в Україні.

Віктор Мячин - власник російської компанії з технічного обслуговування та ремонту літаків "Аеростарт".

Олексій Репік - голова правління "Р-Фарм", російської фармацевтичної компанії, яка отримала фінансування від Російського фонду прямих інвестицій. Повідомляється, що Репік мав чотири зустрічі з Путіним за останній рік, а також є власником літака M-FINE, яким користується донька Путіна.

Євгеній Школов - колишній помічник президента і заступник голови ради директорів ВАТ "Системний оператор Єдиної енергетичної системи".

Павєл Тітов - президент "Ділової Росії", асоціації, яка представляє інтереси підприємців і була створена його батьком, Борисом Тітовим.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський прибув до Лондона і проведу переговори на Даунінг-стріт, після чого британський прем'єр Ріші Сунак оголосить про розширену програму підготовки українських військ, а також про поставку Києву далекобійної зброї.

Раніше Букінгемський палац також підтвердив, що король Чарльз матиме сьогодні аудієнцію з Зеленським.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.