Шольц: ЄС майже рік вдається зберігати єдність у підтримці України

Четвер, 9 лютого 2023, 10:46

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підкреслив, що країнам ЄС майже рік після російського повномасштабного вторгнення в Україну вдається зберігати єдність і солідарність у підтримці України.

Про це він сказав, прибувши на саміт лідерів ЄС в Брюсселі у четвер, повідомляє "Європейська правда".

"Ми зберемось сьогодні, щоб підкреслити солідарність та єдність у підтримці України. Це дуже важлива річ, яка нам вдається зберігати від початку війни, що почалась майже рік тому. Дуже добре, що ми можемо поговорити з українським президентом, і цей сигнал єдності та солідарності можемо ще раз надіслати, і можемо показати, що нашу підтримку України для захисту її незалежності та цілісності ми будемо продовжувати так довго, наскільки це потрібно", - сказав він.

Канцлер підкреслив, що Німеччина для цього робить свій внесок. 

"Серед країн ЄС ми на цей момент є державою, яка надає найбільшу допомогу - фінансову, гуманітарну, але також конкретну підтримку, коли йдеться про поставки зброї. Це необхідно, щоб Україна могла оборонятися", - сказав він.

Шольц наголосив на важливості координації у Європі питання надання Україні озброєння.

Президент України Володимир Зеленський візьме персональну участь у саміті держав ЄС, який стартує в Брюсселі у четвер.

Як повідомлялося, Зеленський під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Франції Еммануелем Макроном у середу ввечері підтвердив запит України на важке озброєння та винищувачі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: