Від влади Німеччини вимагають відомостей про розслідування підриву "Північних потоків"

П'ятниця, 10 березня 2023, 07:54

Комітет Бундестагу з контролю за спецслужбами зажадав від влади Німеччини розкрити актуальну інформацію про розслідування вибухів на газопроводах "Північний потік" і "Північний потік - 2", яке проводять ці служби.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє DW.

"Ми, депутати, очікуємо доповіді Федеральної прокуратури і хочемо, щоб федеральний уряд докладно поінформував нас про поточний стан справ", - заявив голова комітету Костянтин фон Нотц.

Парламентарі, здійснюючи контроль за німецькими спецслужбами, "хочуть зрозуміти, наскільки ефективно і добре ті працюють, чи розслідують усі версії походження диверсантів і чи достатньою мірою співпрацюють з іншими країнами", підкреслив політик.

Спеціальне засідання комітету, присвячене розслідуванню підривів, заплановано на 10 березня.

Водночас Костянтин фон Нотц попередив, що наразі слід бути дуже обережним з оцінками. На його думку, за цією диверсією може стояти держава або "псевдодержавне утворення", оскільки "доставити дві тонни вибухівки на потрібне місце в Балтійському морі, занурити їх на глибину і провести кілька контрольованих вибухів" дуже складно.

Саме з цієї причини голова парламентського комітету не виключив появу неправдивих або таких, що вводять в оману, доказів.

Нагадаємо, видання The New York Times опублікувало статтю з посиланням на джерела та дані розвідки, які схильні вважати, що за вибухом газопроводів "Північні потоки" у Балтійському морі стоять неурядові групи, до яких могли входити росіяни та українці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: