Стрілянина в центрі "Свідків Єгови" у Гамбурзі: нападник, ймовірно, загинув

П'ятниця, 10 березня 2023, 08:10

У Гамбурзі невідомий застрелив кількох людей і поранив інших у будівлі "Свідків Єгови" - поліція кваліфікувала інцидент як теракт у стані афекту.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Tagesschau.

 За даними поліції, один зловмисник "можливо" загинув, інших розшукують.

Офіційної інформації про кількість загиблих і поранених немає. За повідомленнями ЗМІ, загинуло шість або сім осіб. Ще вісім осіб отримали поранення. Поки ні поліція, ні органи внутрішніх справ Гамбурга не підтвердили ці цифри.

За інформацією з кіл безпеки, поліція Гамбурга кваліфікувала постріли як теракт, скоєний у стані афекту. "Усі загиблі мають вогнепальні поранення", - йдеться в повідомленні. У поліції говорять про масштабну ситуацію.

За словами слідчих, передумови пострілів у районі Альстердорф спочатку були незрозумілі.

 Всупереч тому, що повідомлялося спочатку, не було ніяких ознак того, що злочинець переховується. Навпаки, були деякі ознаки того, що він знаходиться серед загиблих у церкві.

Спецпідрозділ гамбурзької поліції USE увійшов до будівлі невдовзі після пострілів. Співробітники екстрених служб спочатку побачили загиблих і поранених, а потім почули постріл "з верхньої частини об'єкта". За словами представника поліції, на верхньому поверсі поліцейські виявили людину, яка "можливо" є злочинцем або одним із злочинців, продовжив речник поліції.

Зазначається, що небезпеки для населення навколо місця злочину більше немає, проте поліція продовжує шукати інших можливих злочинців. "Щоб виключити причетність інших зловмисників, ми проводимо перевірки і широкомасштабні пошуки", - написала поліція в Твіттері.

Незабаром після пострілів громадяни були попереджені офіційним повідомленням про небезпеку, зробленим Міністерством внутрішніх справ. У ньому йшлося про "надзвичайну небезпеку". "Сьогодні близько 21:00 один або кілька невідомих зловмисників розстріляли людей у церкві", - йшлося в тексті.

Про постріли в поліцію повідомили телефоном близько 21:15. Незабаром після 3:00 ночі Федеральне відомство цивільного захисту нарешті зняло попередження про небезпеку навколо місця злочину.

Що саме відбувалося в громаді "Свідків Єгови", спочатку було незрозуміло. На сайті "Свідків Єгови" на вечір четверга було заплановано одну з двох щотижневих зустрічей. Згідно з інформацією, запрошувалися і представники громадськості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: