Стратегічний бомбардувальник США B-52 здійснив політ над країнами Балтії, наблизився до РФ

Неділя, 12 березня 2023, 13:13

Стратегічний бомбардувальник ВПС США B-52 пролетів у суботу над країнами Балтії і Фінською затокою, наблизившись до острова Суурсаарі, який належить Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє ERR.

За даними видання польотної інформації Flightradar24, в суботу ввечері B-52 попрямував з Польщі через Балтійське море до Фінської затоки і повернув у бік Естонії перед Великим островом, звідки пролетів над Латвією і Литвою назад над морем, також пролетівши біля Калінінградської області, що належить Росії.

Цього тижня фінські ЗМІ писали про те, що з 2014 року, коли Росія анексувала Кримський півострів у України, російські збройні сили також активізували свою діяльність на острові Суурсаарі, який знаходиться всього в 40 кілометрах від фінського узбережжя. Там відбулося більше навчань повітряно-десантних військ і спецназу, ніж раніше.

"Політ американського B-52 над Фінською затокою є чітким сигналом. Фінська затока є однією з найбільш стратегічно важливих європейських проток, де Росія активізувала свою діяльність", - зазначив Міка Аалтола, директор Фінського інституту зовнішньої політики.

Він додав, що Росія посилила свою провокаційну діяльність від Аляски до Арктики, і політ бомбардувальника ВПС США до Фінської затоки є контр-повідомленням США Росії.

B-52 - найбільший бомбардувальник ВПС США, який вперше був представлений у 1955 році. В результаті постійних модернізацій, версія літака, що перебуває на озброєнні, оснащена сучасними двигунами, радіоелектронікою та озброєнням.

Озброєння літака включає як традиційні, так і керовані бомби, міни і різні крилаті ракети. Модернізоване обладнання B-52 також включає цілий спектр сучасних засобів радіоелектронної боротьби.

B-52 може нести до 27,5 тонн різноманітного озброєння і може літати зі швидкістю до 1 047 км/год, на висоті до 15 кілометрів і на відстань до 16 000 кілометрів без дозаправки. Максимальна злітна вага бомбардувальника - 220 тонн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: