У Варшаві екоактивісти приклеїли себе до штаб-квартири партії влади

фото
Понеділок, 13 березня 2023, 16:58

Близько десятка екоактивістів у понеділок узяли участь в акції під дверима офісу партії "Право і справедливість" у Варшаві, вимагаючи збільшення ролі громадськості в ухваленні рішень про енергетичну політику.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Gazeta.pl.

Акцію організував "Рух кліматичної солідарності", який перед тим опублікував відкритого листа прем’єр-міністру Польщі Матеушу Моравецькому з проханням провести переговори щодо їхніх вимог в енергетиці.

"Ми тут на знак солідарності з тими, хто страждає від енергетичної бідності, незважаючи на зростання прибутків нафтових компаній і зарплат менеджерів. Ми хочемо, щоб керівники енергетичних компаній передали частину влади в руки людей", – заявили активісти.

Через деякий час поліція попросила вийти представників ЗМІ, відтіснила екоактивістів і відвезла у відділок на допит.

"Рух кліматичної солідарності" вимагає від уряду Польщі "більшого представництва, громадського контролю та безпосереднього впливу" на діяльність енергетичних компаній, які, стверджують активісти, через зростання цін на енергоносії отримали надприбутки.

Серед іншого, активісти пропонують, щоб частина членів наглядових рад енергетичних компаній обиралася з-поміж кандидатів, запропонованих громадянами. Вони також вимагають запровадження прозорих конкурсів до наглядових рад.

Зазначимо, що в Європі набуває поширення екологічний рух, учасники якого на знак протесту проти видобування викопного палива приклеюють себе до творів мистецтва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: