Уряд Польщі чекає на згоду Грузії допустити польських медиків до Саакашвілі

Понеділок, 13 березня 2023, 17:20

Група польських медиків готова вилетіти до Тбілісі для надання допомоги експрезиденту Грузії Міхеїлу Саакашвілі і чекає на формальну згоду на це грузинської влади.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ", повідомив у понеділок на пресконференції у Варшаві речник уряду Польщі Пйотр Мюллер.

"Наразі ми очікуємо на формальну згоду грузинської сторони з цього приводу. Але фактично є така декларація з нашого боку і формальні кроки були зроблені", - заявив Мюллер.

Угорщина під тиском Польщі розблокувала рішення ЄС щодо Саакашвілі, його озвучили грузинській владі

За його словами, якщо грузинській владі немає в чому собі дорікнути, тоді немає причин не надати таку згоду.

Мюллер зауважив, що процес медичного обслуговування у Тбілісі експрезидента Грузії викликає у міжнародної спільноти серйозні сумніви. Тому польська сторона готова прояснити ці сумніви, безпосередньо направляючи медичну місію до Грузії.

Останнім часом стан здоров'я ув’язненого в Грузії Саакашвілі значно погіршився. На саміті ЄС 10 лютого прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що Польща готова прийняти політика на лікування.

Депутати Європарламенту у затвердженій 15 лютого резолюції закликали помилувати Саакашвілі і відправити на лікування за кордон.

Наприкінці лютого ЄС подав офіційний протест грузинській владі щодо Саакашвілі після того, як це рішення розблокувала Угорщина. Оголошення протесту ініціювала Польща.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: