Словаччина замінила американські ЗРК Patriot франко-італійськими SAMP/T

фото
Вівторок, 14 березня 2023, 18:26

На словацькому аеродромі Кучиня у вівторок були розгорнуті франко-італійські зенітно-ракетні комплекси SAMP/T, які замінили батарею американських систем протиповітряної оборони Patriot.

Про це, як пише "Європейська правда", оголосив виконувач обов’язків міністра оборони Словаччини Ярослав Надь.

"Обмін між країнами-учасницями та оновлення обладнання є нормальною частиною роботи підрозділів (східного флангу НАТО). Тому відсьогодні в Кучині перебуватимуть до 150 італійських солдатів із зенітно-ракетними комплексами SAMP/T Mamba. Безперервність захисту нашого неба триває безперебійно і надійно, як ніколи раніше", – написав від у Facebook.

Очільник словацького Міноборони також подякував країнам-союзницям за посилення кадрового потенціалу словацьких Збройних сил і надання сучасного військового обладнання "на суму в кілька мільярдів євро".

Словаччина не має власних cучасних систем ППО: на її озброєнні перебувають ще радянські ЗРК С-300 і "Куб", а решта засобів протиповітряної оборони забезпечується союзниками НАТО. Але, за словами Ярослава Надя, ведуться переговори про придбання більш сучасних систем.

Нагадаємо, минулого року стало відомо, що Нідерланди виведуть зі Словаччини одну з батарей системи ППО Patriot, а також скоротять кількість своїх військовослужбовців у складі багатонаціональної бойової групи НАТО в Словаччині.

Натомість Німеччина пообіцяла надати Словаччині дві одиниці сучасної системи протиповітряної оборони MANTIS, які будуть використані для посилення захисту східного кордону з Україною, що забезпечується силами та засобами Збройних сил Словаччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: