Кулеба обговорив з Блінкеном прискорення постачання артилерійських боєприпасів

Четвер, 16 березня 2023, 14:43

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і державний секретар США Ентоні Блінкен обговорили українську формулу миру і способи прискорення постачань артилерійських боєприпасів.

Про це Кулеба розповів у своєму Twitter, пише "Європейська правда".

"Я обговорив з Ентоні Блінкеном формулу миру України та способи прискорення постачання артилерійських боєприпасів. Ми цілодобово працюємо зі США та іншими партнерами, щоб забезпечити Україну всіма боєприпасами, необхідними для оборонних і контрнаступальних операцій", - розповів глава МЗС.

Нагадаємо, партнери України намагаються вирішити проблему дефіциту боєприпасів для України. Очікується, що глави МЗС ЄС 20 березня напередодні саміту ЄС затвердять пропозиції для прискорення військової підтримки України, що передбачає спільну закупівлю боєприпасів.

Також це питання обговорювалось напередодні на зустрічі у форматі "Рамштайн".

За інформацією ЗМІ, Франція нібито наполягає, що продукція, яку замовлятимуть у рамках спільної закупівлі озброєнь ЄС, має вироблятися всредині блоку. Деякі інші члени ЄС критикують таку позицію Парижа з міркувань, що це загальмує плани щодо поповнення запасів артилерійських снарядів для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: