Британська розвідка: у РФ готуються відпустити вцілілих в’язнів-"вагнерівців", які пройшли війну

Вівторок, 21 березня 2023, 09:01

Британська розвідка припускає, що найближчим часом в’язні-"вагнерівці", які пройшли війну в Україні і вижили, отримають обіцяне помилування і волю, а для російського суспільства їхнє повернення може стати викликом.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії у вівторок. 

У ньому зазначають, що найближчими тижнями тисячі в’язнів, яких завербували у російських в’язницях до лав групи "Вагнера" і які пройшли війну, ймовірно, отримають помилування і волю. Розвідка нагадала, що пік вербування добровольців із в’язниць випав на осінь і тоді тоді їм обіцяли скасувати вироки через пів року служби. 

"Хоча приблизно половина завербованих в’язнів, скоріш за все, загинули або отримали поранення, є свідчення з Росії, що група ("Вагнера". - Ред.) дотримується обіцянки відпустити на волю тих, хто вижив. Довідки, які видають звільненим ветеранам групи "Вагнера", нібито підтверджені указом президента Путіна", - зазначає британська розвідка.

Аналітики зауважують, що ватажку "вагнерівців" Євгенію Пригожину, схоже, закрили можливість продовжувати найм добровольців із в’язниць, а це масове звільнення з лав групи погіршить для групи "Вагнера" ситуацію з особовим складом.

Крім того, масове повернення у свої міста колишніх злочинців, з яких багато хто відбував покарання за тяжкі злочини, а тепер має травматичний досвід війни, швидше за все, стане серйозним викликом для російського суспільства, вважають у британському Міноборони.

Нагадаємо, у попередньому огляді британська розвідка відзначила тактичну схожість ситуації, яка складається під Авдіївкою, із триваючою обороною Бахмута.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: