Німеччина проводить масштабні рейди проти руху "райхсбюргерів", який заперечує існування країни

Середа, 22 березня 2023, 14:40

У декількох німецьких містах поліція проводить рейди, пов’язані з діяльністю ультраправого руху "райхсбюргерів", прихильники якого вважають нелегітимною сучасну Німеччину.

Про це повідомляє DPA, пише "Європейська правда".

22 березня правоохоронці почали спецоперацію у чотирьох федеральних землях країни за розпорядженням Федеральної прокуратури у рамках розслідування щодо діяльності "райхсбюргерів" . Прихильники цього ультраправого руху заперечують існування Німеччини як легітимної та суверенної держави.

У місті Ройтлінген, що в землі Баден-Вюртемберг, затримали одного підозрюваного, при цьому отримав незначні поранення один із силовиків.

Обшуки проходять також у багатьох помешканнях у землях Мекленбург-Передній Померанії, Баварії та Нижній Саксонії.

Скільки будівель та осіб загалом охоплює спецоперація, поки не повідомляють.

Спецоперація є продовженням серії рейдів проти "райхсбюргерів" у грудні, коли обшуки пройшли в 11 землях Німеччини, а також в Австрії та Італії. Правоохоронні органи викрили групу змовників, які планували державний переворот. Тоді повідомляли, що серед затриманих – росіянка і чоловік, який контактував з представниками РФ

"ЄвроПравда" детально розповідала про викритий заколот у статті: Скинути Шольца за порадами РФ: як князь, ексдепутатка та військові готували путч у Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.