Кремль радіє запрошенню Данії для оператора "Північного потоку" до підйому об'єкта біля труби

П'ятниця, 24 березня 2023, 12:30

У Кремлі позитивно оцінили намір Данії запросити оператора "Північного потоку-2" - Nord Stream 2 AG - для участі в підйомі з дна Балтійського моря невідомого об'єкта, виявленого біля газопроводу.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Интерфакс".

"Давайте подивимося, що за цим далі стоятиме. Але поки що, безумовно, це позитивна новина. Це позитивна новина, коли власник труби запрошується до дуже важливих дій у рамках розслідування", - сказав прессекретар президента РФ Дмитрій Пєсков.

"Виявлений об'єкт розташований поруч зі швом труб, а шов, як відомо, найбільш вразлива ділянка трубопроводу, - нагадав він. - Вибух також стався на стику, на шві. Тому дуже важливо, критично важливо в рамках розслідування визначити, що це за об'єкт, чи має він стосунок до терористичного акту. А, судячи з усього, має".

Він висловився за продовження розслідування. "Це розслідування має бути прозорим, транспарентним, інклюзивним з точки зору участі там усіх зацікавлених сторін", - підкреслив Пєсков.

Раніше Данське енергетичне агентство запросило власника трубопроводу, компанію Nord Stream 2 AG, допомогти підняти неідентифікований об'єкт, знайдений поблизу єдиного неушкодженого газопроводу на дні Балтійського моря.

Росія вже давно наполягає на те, щоб її долучили до розслідування вибухів на газопроводах. Раніше в Данії заявляли, що такого дозволу не дадуть.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не причетна до вибухів, які сталися у вересні на гілках російських газопроводів "Північний потік", та запропонував проаналізувати, яким гравцям міг бути потрібен такий інформаційний вкид.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: