У США затримали двох підозрюваних в експорті до РФ компонентів авіоніки в обхід закону

П'ятниця, 3 березня 2023, 07:30

Мін’юст США повідомив про затримання двох громадян, яких підозрюють в багаторічному обході експортного законодавства США, у тому числі прихованому експорті до Росії компонентів авіоніки.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Затримані - 59-річний Кіріл Грегорі Буяновскі та 55-річний Дуглас Робертсон, керівники компанії KanRus Trading Company, яку впіймали на постачанні авіоніки російським компаніям і ремонтних послугах для обладнання, яке використовується на літаках, виготовлених в Росії. Вважають, що порушення почалися ще до масштабних західних санкцій: з 2020 року чоловіки нібито змовилися приховувати реальне призначення екпорту і кінцевих користувачів, спрямувавши експорт через треті країни. 

"Зокрема, між листопадом 2020 і лютим 2021 року відповідачі отримали для ремонту авіоніку, включно з комп’ютерним процесором, на якому був стікер ФСБ. Відповідачі приховали реального кінцевого користувача, надавши неправдиву накладну, де кінцевим пунктом призначення вказана Німеччина", - зазначають у комюніке.

28 лютого 2022 року одну з поставок на виїзді із США розвернули, оскільки Мінторгівлі заблокувало її на підставі того, що для такого експорту до Росії потрібна ліцензія. У подальші місяці відповідачі спрямували цей вантаж до Росії через Вірменію і Кіпр. 

Тепер їх звинувачують у змові з метою порушення законодавства, експорті контрольованих товарів без спецдозволів, підробці і неподанні експортної інформації та контрабанді товарів. За найтяжчими звинуваченнями може загрожувати до 20 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 2 березня Сполучені Штати запровадили санкції проти "тіньового нафтового флоту" Ірану.

Читайте також: Як РФ стає токсичною для західного бізнесу: від бажання залишитися до повного розриву

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: