США оголосили про нову допомогу Україні з боєприпасами до HIMARS, гаубиць і Bradley на $400 млн

П'ятниця, 3 березня 2023, 20:08

США офіційно оголосили про новий пакет військової допомоги Україні у розмірі 400 млн доларів, до якого увійдуть боєприпаси до HIMARS, гаубиць і Bradley та інше обладнання.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у повідомленні Держдепу.

"Згідно з делегуванням повноважень від президента Байдена, я надаю дозвіл на 33-є вилучення американських озброєнь та обладнання для України з серпня 2021 року на суму 400 мільйонів доларів" - заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Цей пакет військової допомоги, згідно з повідомленням, включає більше боєприпасів для наданих США реактивних систем залпового вогню HIMARS та гаубиць, які Україна так ефективно використовує для своєї оборони, а також боєприпаси для бойових машин піхоти Bradley, броньовані мостові переходи, боєприпаси та обладнання для підривних робіт, а також інші засоби технічного обслуговування, навчання та підтримки.

"Сполучені Штати також продовжують згуртовувати світ на підтримку України. Ми бачимо неймовірну відданість наших союзників і партнерів. Ми вітаємо понад 50 країн, які об'єдналися в знак солідарності з Україною, щоб надати їй підтримку в захисті її суверенітету і територіальної цілісності" - заявили у Держдепі

"Тільки Росія може припинити свою війну сьогодні. Поки Росія цього не зробить, стільки часу, скільки це буде потрібно, ми будемо стояти разом з Україною і зміцнювати її військових на полі бою, щоб Україна мала якомога сильнішу позицію за столом переговорів" - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, останній пакет військової допомоги США Україні було оголошено 24 лютого - на першу річницю повномасштабного вторгнення РФ.

У пакеті на загальну суму 2 мільярди доларів містяться додаткові безпілотні літальні апарати, обладнання для боротьби з БПЛА та засобами радіоелектронної боротьби, а також критичні запаси боєприпасів для артилерії та засобів високоточної стрільби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.