Фінський генерал: поки що важко побачити кінець війни в Україні

Понеділок, 6 березня 2023, 10:59

Командувач Оборонних сил Фінляндії генерал Тімо Ківінен заявив, що поки що не бачить кінця війні в Україні, та закликав продовжувати підтримувати Київ у боротьбі з агресором.

Про це він сказав на церемонії відкриття щорічних курсів з національної оборони, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Iltalehti.

За словами Ківінена, кінця війни, яка почалась понад рік тому, поки що не видно.

Парламент Фінляндії дав "зелене світло" вступу до НАТО

"Тривала війна і зростаючі втрати обох сторін є факторами невизначеності, які також впливають на її продовження", - зауважив він.

Генерал зазначив, що воля українського народу захищати свою країну і толерантність суспільства до криз, а також політична, економічна і військова підтримка західної спільноти стали ключовими факторами в оборонній боротьбі України.

"Україну підтримали таким чином, що це здивувало Росію", - сказав Ківінен.

Він також заявив, що підтримка України має бути продовжена.

Прем'єрка Фінляндії: що швидше Україна отримає більше важкої зброї, то швидше війна закінчиться 

"Ми є так званою лінією фронту, що необхідно враховувати під час оцінки ризиків і можливостей", - наголосив Ківінен, говорячи про військову допомогу Фінляндії Україні.

Нагадаємо, наприкінці лютого Фінляндія оголосила про передачу Україні трьох своїх танків Leopard 2, призначених для розмінування.

Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін пов’язала швидше закінчення повномасштабної війни зі своєчасним наданням озброєння Україні у необхідній кількості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: