Глава ЄНП виступив за початок переговорів про членство України в ЄС цього року

Вівторок, 7 березня 2023, 09:44

Манфред Вебер, президент головного міжпартійного об’єднання у Євросоюзі - Європейської народної партії - висловився за початок переговорів про вступ з Україною у 2023 році.

Про це він розповів у інтерв’ю "Європейській правді".

Вебер зауважив, що у ЄС чекають на Україну, однак зараз важливо - реалізувати процес вступу, врахувавши помилки, які Євросоюз зробив на Західних Балканах.

Зеленський у річницю подання заявки на вступ в ЄС закликав почати переговорний процес

"Ми маємо припинити сприймати розширення ЄС як бюрократичний процес. Так, виконання вимог, стаття за статтею, також потрібне, і ми бачимо готовність влади України це робити. Але окрім цього ми маємо знову почати сприймати розширення як історичний процес, маємо використовувати історичний імпульс", - сказав президент Європейської народної партії.

У цьому зв’язку він заявив, що процес переговорів про членство з Україною слід запустити у 2023 році.

Як відомо, Україна разом зі статусом кандидата на вступ до ЄС отримала сім попередніх умов, але нині неясно, чи їхнє виконання призведе до початку переговорів про вступ. 

У річницю подачі заявки на вступ до Європейського Союзу президент Володимир Зеленський заявив, що цьогоріч настав час для початку переговорів про вступ.

За оцінкою консорціуму експертних організацій, середній рівень виконання Україною вимог ЄС у контексті кандидатського статусу перевищив 5 балів за 10-бальною шкалою. 

Читайте повну розмову з Манфредом Вебером: "Я не уявляю архітектури Європи, за якої Україна не буде членом НАТО". Інтерв’ю президента ЄНП

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: