Єврокомісія оголосить деталі ініціативи з пошуку викрадених РФ українських дітей у найближчі дні

Вівторок, 7 березня 2023, 14:04

У Європейській комісії пообіцяли найближчими днями оголосить деталі ініціативи з пошуку викрадених росіянами українських дітей.

Про це повідомила речниця Єврокомісії Дана Спінант на брифінгу у Брюсселі 7 березня, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми досі ведемо переговори з нашими партнерами, Польщею, і ми, звичайно, ведемо консультації та працюємо з агенціями ООН, які були б актуальними для цієї роботи. Я сподіваюся, ми зможемо оголосити більше про цю ініціативу найближчими днями, дуже скоро. Та у мене немає додаткової інформації зараз", - сказала речниця, відповідаючи на запитання преси.

Минулого тижня Спінант оголосила, що Європейська комісія та Польща започатковують ініціативу щодо пошуку українських дітей, яких російські військові незаконно вивезли з окупованих територій України.

Тоді вона сказала, що мета ініціативи – об’єднати сили для збору доказів, щоб знайти викрадених дітей, а відповідальних за злочини притягнути до відповідальності.

Нагадаємо, у новому пакеті санкцій ЄС запроваджені обмеження проти осіб, які причетні до викрадення українських дітей і вивезення їх до Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: