Міністр оборони Німеччини відреагував на повідомлення про "український слід" у підриві газогонів РФ

Середа, 8 березня 2023, 10:30

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що він з великим інтересом взяв до відома повідомлення про причетність "проукраїнської групи" до вибухів на російських газогонах.

Про це він сказав в ефірі Deutschlandfunk, передає "Європейська правда".

За словами Пісторіуса, тепер треба почекати і подивитися, що підтвердиться розслідуванням. Тільки тоді можна буде говорити про можливі наслідки, сказав він.

Пісторіус зазначив, що на даний момент не можна виключати, що може йтися про обман з метою звинувачення проукраїнських груп.

Міністр підкреслив, що сусідні країни разом із НАТО повинні зробити все можливе, щоб захистити критично важливу інфраструктуру і під водою.

Нагадаємо, у вівторок авторитетне американське ліберальне видання The New York Times також опублікувало статтю з посиланням на джерела та дані розвідки, які схильні вважати, що за вибухом газопроводів "Північні потоки" у Балтійському морі стоять неурядові групи, до яких могли входити росіяни та українці.

А за даними німецьких ЗМІ, слідство в Німеччині встановило судно, яке використовувалось для здійснення диверсії на російських газогонах "Північні потоки" в Балтійському морі восени 2022 року, і вважає, що воно так чи інакше пов’язане з Україною.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Україна не причетна до вибухів на російських газопроводах "Північний потік" та не має інформації про якихось проукраїнських агентів, які могли це зробити.

Росія також поставила під сумнів повідомлення ЗМІ. Речник Кремля Пєсков повторив свій заклик до міжнародного розслідування. За його словами, це скоординована медіакампанія, спрямована на відволікання уваги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: