У Тбілісі другу ніч поспіль силовики розігнали акцію протесту 

відео
Четвер, 9 березня 2023, 08:22

У центрі Тбілісі протягом усієї ночі з 8 на 9 березня відбувалися протести проти закону про "іноагентів", а силовики їх розганяли.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на грузинські ЗМІ.

Як повідомляє "Грузія Online", спецпризначенці із застосуванням водометів та перцевого газу кілька разів витісняли протестувальників із проспекту Руставелі, але ті через якийсь час знову поверталися.

Демонстранти, здебільшого молодь, продовжили збиратись на центральному проспекті Руставелі. У кількох локаціях з вуличних лав та сміттєвих баків вони спорудили барикади. Було підпалено щонайменше один автомобіль. 

Протестувальники скандують "Грузія, Грузія!", співають гімн країни.

Водночас, силовики продовжили затримувати протестувальників. Зрештою вони майже повністю зайняли територію навколо парламенту.

За даними Rustavi news, акцію остаточно розігнали під ранок. Комунальні служби почали прибирати територію, збирати поламані та спалені стільці і сміттєві баки. Для вилучення пошкоджених автомобілів на проспекті Руставелі залучили евакуатори. 

Правоохоронці, за попередніми даними, затримали близько 10 осіб, однак точну кількість затриманих МВС Грузії оприлюднить пізніше.

Як відомо, у вівторок парламент Грузії несподівано ухвалив у першому читанні закон про "іноагентів", що подібний до російського законодавства, спрямованого за обмеження західного впливу. Це викликало спонтанні протести та сутички під парламентом, під час яких поліція застосувала сльозогінний газ, а згодом активно задіяла водомети для розгону мітингу. Затримали понад 60 осіб.

Намір Тбілісі запровадити "іноагентів" викликав різку критику у ЄС і США.

Дивіться більше у новому відео "ЄП": Важливе про причини та наслідки протестів у Тбілісі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: