КНДР запустила балістичну ракету малої дальності у Жовте море

Четвер, 9 березня 2023, 16:43

КНДР здійснила черговий пуск балістичної ракети малої дальності, цього разу в напрямку Жовтого моря - вочевидь, як сигнал перед початком спільних навчань Південної Кореї та США, що почнуться наступного тижня.

Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap, пише "Європейська правда".

Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї повідомив, що пуск зафіксували в районі портового міста Нампо о 18:20 за місцевим часом. Інші технічні деталі поки невідомі.

США запровадили санкції проти пособників КНДР, які допомагають їй заробляти гроші за кордоном

З понеділка і до 23 березня у регіоні мають відбуватися корейсько-американські навчання The Freedom Shield, паралельно із вже триваючими польовими навчаннями Warrior Shield.

У лютому в Пхеньяні заявили, що готують "безпрецедентно жорстку" ракеацію, якщо будуть реалізовані плани з комбінованими навчаннями, оскільки вбачають у цьому "підготовку до агресивної війни". 

США через ймовірність провокацій з боку КНДР нещодавно перекинули у регіон додаткові сили, зокрема стратегічні бомбардувальники B-1B та B-52H та атомний підводний човен. 

Неофіційно відомо, що союзники обговорюють також перекидання американського атомного авіаносця пізніше наприкінці березня. 

Нагадаємо, наприкінці лютого КНДР провела випробування чотирьох крилатих ракет для демонстрації ядерної контратаки, того ж тижня були випробування двох балістичних ракет малої дальності. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: