Байден вирішив балотуватися на другий термін, але свідомо затягує з офіційним оголошенням - NBC

Понеділок, 10 квітня 2023, 15:49

Провідні радники Білого дому збираються ухвалити остаточне рішення щодо запуску передвиборчої кампанії президента Джо Байдена, навіть незважаючи на те, що потенційний кандидат не поспішає офіційно оголошувати про свої плани на 2024 рік.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на джерела, пише "Європейська правда".

"Частину рішень уже ухвалено, але він обурений тиском, який змушує оголосити те, що він уже вирішив. Це розчаровує, але це також дуже схоже на Джо Байдена", - сказав співрозмовник телеканалу.

Інший давній радник, який раніше керував рішеннями щодо кандидатури Байдена, сказав, що затримка з офіційним оголошенням також слугує для того, щоб "зберегти можливість" не балотуватися.

Як зазначає телеканал, щоразу, коли Байден публічно говорив про свою участь у майбутніх виборах, він застерігав, що політичні або особисті обставини можуть змінитися і вплинути на його рішення.

Помічники, однак, впевнено стверджують, що не мають жодних сумнівів у тому, що Байден балотуватиметься на другий термін, і що підготовка до цього вже ведеться відповідним чином.

При цьому він спирається на одну зі своїх головних переваг на даний момент - бути президентом, а не кандидатом.

Не маючи серйозної основної опозиції, Байден може дозволити собі розкіш розпочати свою фінальну кампанію на власних умовах, зазначає телеканал.

Заступник речника Білого дому Ендрю Бейтс підтвердив намір Байдена балотуватися на другий термін.

"Президент Байден чітко дав зрозуміти, що він має намір балотуватися, і він зосереджений на тому, щоб завершити роботу, яку він виконує для американських сімей: продовжувати повертати виробництво з-за кордону, подальше скорочення дефіциту за рахунок того, щоб багаті особисті компанії платили свою справедливу частку, та за такі фундаментальні права, як свобода вибору", - сказав Бейтс, і додав, що "ніколи не було часових рамок для будь-якого оголошення".

За словами одного із джерел, схильність Байдена зволікати з офіційною заявою частково підживлюється суперечками у лавах Республіканської партії, зокрема, нападками колишнього президента США Дональда Трампа на його основного опонента на праймеріз губернатора Флориди Рона Десантіса.

Байден ще не затвердив команду керівників кампанії, яка працюватиме з його радниками в Білому домі, хоча співбесіди вже відбулися, і потенційним кандидатам було запропоновано поки що "зачекати", повідомило ще одне джерело.

Нагадаємо, у лютому було опубліковано опитування центру дослідження громадської думки AP-NORC, згідно з яким більшість прихильників Демократичної партії США вважають, що президенту Джо Байдену не потрібно переобиратись на другий термін у 2024 році.

Читайте також: Суд над Трампом: які наслідки матимуть кримінальні звинувачення експрезиденту США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: