Прем'єр Польщі їде у США на переговори з представниками військової промисловості

Понеділок, 10 квітня 2023, 18:16

Польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький протягом 11-13 квітня перебуватиме з візитом у Сполучених Штатах, де зокрема вестиме переговори з американською оборонною промисловістю.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", в понеділок оголосила канцелярія прем’єра Польщі.

Візит Матеуша Моравецького до Вашингтона розпочнеться із зустрічі в Білому домі з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс. Вони обговорять питання двосторонньої економічної співпраці, а також теми, пов'язані зі сферою безпеки.

"Іншою важливою подією візиту прем'єр-міністра Матеуша Моравецького до США стануть зустрічі з представниками американської військової промисловості. Технології, які розробляють американські військові структури, є одними з найсучасніших у світі", – підкреслюється в повідомленні.

Польща розмістить HIMARS, придбані у США, біля Калінінградської області

Серед іншого, наголошується, що у 2023 році Польща виділить 4% ВВП на розширення й модернізацію польських збройних сил, зокрема закупівлі американських танків M1 Abrams та винищувачів F-35.

Крім того, прем’єр Польщі візьме участь у панельній дискусії в Міжнародному валютному фонді про стан світової економіки, а також загрози та виклики у цій сфері.

На тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну Польща оголосила про масштабне переозброєння армії, а також збільшення її чисельності. Крім того, Варшава активно допомагає Києву військовою технікою та боєприпасами.

Серед останнього, в березні Державний департамент США схвалив можливий продаж Польщі ракет Hellfire і супутнього обладнання орієнтовною вартістю 150 млн доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: