Глава МЗС Литви: я не бачу іншого місця для розмов з Путіним, крім Гааги

Середа, 12 квітня 2023, 11:59

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс стверджує, що розмова з лідером Росії Владіміром Путіним можлива тільки в Міжнародному кримінальному суді (МКС).

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

"Сісти за стіл можна по-різному. Це можна зробити на лінкорі USS Missouri (де Японія беззастережно капітулювала перед американцями після Другої світової війни), або це можна зробити шляхом реальних переговорів між двома партнерами. Але тепер, коли Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна, я не бачу іншого місця для розмов з ним, окрім як у Гаазі", – заявив Ландсбергіс, відповідаючи на запитання, чи не слід Заходу сісти за спільний стіл з Москвою і домовитися про перемир'я в Україні.

Міністр нагадав, чим закінчилися попередні мирні переговори західних лідерів із Кремлем, і заявив, що переговори з Росією про перемир'я можуть закінчитися новим конфліктом у майбутньому.

"У минулому ми бачили, до чого призводять переговори з Росією. У 2008 році президент Франції Ніколя Саркозі говорив із Путіним про припинення війни в Грузії. І який був результат? Вторгнення в Україну в 2014 році. Потім західні лідери також почали переговори про перемир'я. І що послідувало за цим? Вторгнення у 2022 році. Тому мене і моїх співвітчизників вкрай складно переконати в тому, що розмова з кимось у Росії про перемир'я – це не початок чергового конфлікту в майбутньому", – заявив Ландсбергіс.

Нагадаємо, Палата досудового провадження II Міжнародного кримінального суду у березні видала ордери на арешт президента Росії Владіміра Путіна та Марії Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента РФ з прав дитини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: