Литва побудувала модульне містечко для 36 родин у Бородянці

Середа, 12 квітня 2023, 11:58

Литва завершила перший проєкт з підтримки відновлення української інфраструктури – модульне містечко у Бородянці для 36 родин, які втратили власне житло через війну.

Як пише "Європейська правда", про це оголосили у міністерстві економіки та інновацій Литви.

Роботи зі встановлення містечка повністю завершили, торговий аташе Литви Томаш Матулевічюс передав меру Бородянки ключі від нього та підписав папери про передачу об’єкта.

 

"Це перший і не останній проєкт Литви для відбудови зруйнованої інфраструктури України. Підтримувати Україну зараз дуже важливо, тому що попри війну життя триває, а тим, хто повертаються, немає де жити, дітям немає де навчатися",  – зазначила міністерка Аушріне Армонайте. 

Модульні будиночки пристосовані до проживання родин з дітьми. Там є кухня, пральня, місця для відпочинку і дозвілля, дитячий майданчик. 

Литва залучена також до інших інфраструктурних проєктів, зокрема зруйнованої обстрілами школи (місто не називають) та дитсадка в Ірпені. Роботи планують закінчити до осені. 

Загалом литовський уряд виділив понад 11 млн євро на відбудову України.

Нагадаємо, Британія та Польща 28 березня підписали спільну заяву, в якій оголосили про проєкт надання тимчасового житла і джерел електроенергії для українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: