ПАРЄ проведе термінові дебати за участю Зеленської про вивезення українських дітей до РФ

Четвер, 13 квітня 2023, 12:25

Оновлено – додана дата виступу першої леді.

На весняній пленарній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка проходитиме у Страсбурзі 24-28 квітня, відбудуться термінові дебати, що стосуватимуться, зокрема, примусового вивезення українських дітей до РФ.

Про це "Європейській правді" повідомили в пресслужбі Ради Європи.

Тема дебатів – "Становище українських цивільних осіб, у тому числі дітей, примусово переміщених до Російської Федерації або на українські території, що перебувають під фактичним контролем Російської Федерації".

Повідомляється, що на дебатах у Страсбурзі, що відбудуться у четвер 27 квітня, запланований онлайн-виступ першої леді України Олени Зеленської.

Асамблея також обговорить звіт про політичні стратегії запобігання, підготовки та подолання наслідків стихійних лих після руйнівних землетрусів у Туреччині та Сирії.

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович представить свій щорічний звіт про діяльність за 2022 рік, а генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич проведе годину запитань.

Серед інших тем для обговорення – виконання рішень Європейського суду з прав людини, Європейської конвенції з прав людини та національних конституцій, молодь і ЗМІ, а також захист демократії, прав і довкілля в міжнародній торгівлі.

Насамкінець Асамблея оцінить функціонування статусу партнерства заради демократії та розгляне виконання Сан-Марино своїх зобов'язань щодо членства в Раді Європи.

Нагадаємо, Палата досудового провадження II Міжнародного кримінального суду у березні видала ордери на арешт президента Росії Владіміра Путіна та Марії Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента РФ з прав дитини і яку звинувачують у воєнних злочинах, пов'язаних з незаконною депортацією та незаконним переміщенням українських дітей. 

У квітні в Україні відбудеться міжнародний захід за участю президента Володимира Зеленського, прем’єра Польщі Матеуша Моравецького та президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, на якому йтиметься про примусово вивезений українських дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: