Польща створить слідчу комісію через шахрайство з імпортом українського зерна

Четвер, 13 квітня 2023, 17:28

Уряд Польщі оголосив про намір створити спеціальну слідчу комісії через випадки шахрайства з імпортом українського зерна.

Як пише "Європейська правда", про це заявив міністр юстиції Польщі Збігнев Зьобро, повідомляє RMF24.

За словами міністра, справа щодо шахрайства з імпортом українського зерна має серйозний характер і "ставить під загрозу польський суверенітет і польську продовольчу безпеку".

Він зазначив, що польська прокуратура вже проводить перевірки. Зокрема, у лютому 2023 року районна прокуратура у місті Замостя відкрила кримінальну справу через ввезення до Польщі зерна технічного призначення з України, яке хибно вказувалося як зерно іншої категорії та вартості.

Зьобро додав, що у складі групи прокурори працюватимуть разом з митницею, податковою службою, Агентством внутрішньої безпеки та поліцією.

Як повідомлялося, 11 квітня новий міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус після зустрічі з фермерами пообіцяв звернутися до Європейської комісії з проханням запровадити мита на імпорт українського зерна.

Минулого тижня Польща й Україна домовились тимчасово призупинити ввезення українських пшениці, ріпаку, кукурудзи та соняшнику.

Про те, як експорт українського зерна спричинив напругу у відносинах України і Польщі, "ЄвроПравда" розповідала у статті "Небезпечне зерно". Також читайте: Уроки зернової кризи: як Україна має реагувати на протести фермерів з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: