Єврокомісія навесні прозвітує країнам ЄС про виконання Грузією критеріїв для отримання статусу кандидата

Середа, 19 квітня 2023, 10:09

Навесні Європейська комісія прозвітує перед Радою ЄС в усній формі щодо виконання Грузією 12 пріоритетів на шляху до отримання статусу кандидата на вступ до Євросоюзу.

Про це повідомив єврокомісар Олівер Варгеї у листі-відповіді до громадянського суспільства Грузії, пише "Європейська правда" з посиланням на видання "Грузия Online".

Представники близько 20 громадських організацій Грузії у відкритому листі до Варгеї попросили, щоб оцінка виконання Грузією 12 пріоритетів "стала публічною і доступною для зацікавлених сторін, зокрема, для громадянського суспільства країни".

Єврокомісар у відповідь зазначив, що громадянське суспільство відіграє важливу роль у захисті демократичної держави.

"Як і у випадку всіх країн, що беруть участь у політиці розширення, темпи просування на шляху до ЄС залежать від реалізації ключових реформ. Навесні 2023 року Єврокомісія усно представить Раді оновлену інформацію про виконання Грузією 12 пріоритетів.

Терміни та умови цього оновлення все ще обговорюють. Офіційний звіт про реалізацію пріоритетів стане частиною щорічного пакета Єврокомісії з розширення, восени", – йдеться в листі політика.

17 червня 2022 року Єврокомісія рекомендувала надати статус кандидата Україні та Молдові, а Грузії – тільки європейську перспективу.

Крім того, усім трьом країнам представили умови, які необхідно виконати на шляху до ЄС. Для Грузії передбачили 12 рекомендацій. 

Наприкінці 2022 року у владі Грузії заявляли, що вважають вже виконаними усі рекомендації Єврокомісії.

Читайте також: "ЄС готовий дати Грузії статус кандидата, але у РФ є заготовки і на цей випадок".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: