Британська розвідка: пропаганда РФ перебільшує вплив погоди на очікуваний контрнаступ України

П'ятниця, 21 квітня 2023, 09:03

Британська розвідка вважає, що хоча стан ґрунтів навесні справді ускладнює ведення бойових дій, російська пропаганда перебільшує вплив цього фактора на очікуваний контрнаступ України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії від 21 квітня.

Аналітики зазначають, що на території України зараз переважно вологі ґрунти, і грязюка, скоріш за все, ускладнює військові операції для обох сторін.

"Втім, російські онлайн-ресурси, швидше за все, перебільшують загальний вплив грязюки на спроможності українських сил у рамках своєї інформаційної операції, спрямованої на підвищення морального духу росіян і деморалізації тих, хто підтримує Україну, перед її очікуваним контрнаступом", – зазначають в огляді.

Розвідка зазначає, що ближчими тижнями стан ґрунтів з точки зору ведення бойових дій покращиться, і більшою проблемою, напевно, буде мінна небезпека, на яку сторонам доведеться зважати під час усіх маневрів поза дорогами. 

У попередньому огляді розповідали, що повідомлення Росії про поїздку президента РФ Владіміра Путіна на окупований південь України викрили зміну початкової організації російських сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: