В Україні пояснили урядовцю Макрона, що без безпеки і НАТО не буде відбудови

Середа, 26 квітня 2023, 11:12

Українські посадовці роз’яснили французькому міністру транспорту Клеману Бону, що відбудова в Україні не буде успішною без безпекових гарантій та членства держави у НАТО.

Про це Бон сказав у інтерв’ю "Європейській правда" під час візиту в Україну минулого тижня.

Бон зазначив, що чув про необхідність безпекових гарантій і членства в НАТО для успішної відбудови України у розмовах з українськими посадовцями. За його словами, членство в Альянсі у цьому контексті є фокусом обговорення, хоча сам він, коментуючи це питання, "не буде концентруватись на НАТО".

"Але гарантії безпеки, гарантії стабільності України необхідні для створення коректної рамки для інвестицій в країну. Та я вважаю, що тут має йтися не тільки про формати безпеки, але також про Євросоюз. Він також створює сильну рамку", – сказав французький міністр.

За його словами, ЄС не є оборонним альянсом і спільну європейську оборону ще тільки створюють. Але, переконаний Бон, конкретна перспектива і план вступу в ЄС здатні дати Україні гарантії стабільності.

"Що стосується НАТО, то, як ви знаєте, це питання чутливе і воно буде обговорюватися. Але ідея про те, що вам потрібні тверді гарантії, є цілком зрозумілою. Це – один з очевидних чітких сигналів, який я привіз до Парижа, для своїх французьких колег, із Києва", – додав Бон.

У інтерв’ю "ЄП" Бон також роз’яснив свою заяву про те, що процес вступу України до Євросоюзу може тривати 15-20 років.

Крім того, він розповів про своє коріння з України.

Дивіться повне інтерв’ю з Клеманом Боном на Youtube-каналі "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: