Віцеканцлер Німеччини приїхав до Києва для переговорів про відновлення України

фото
Понеділок, 3 квітня 2023, 08:51

Віцеканцлер Німеччини і міністр економіки Роберт Габек прибув в Україну для політичних переговорів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

Габек прибув до Києва в понеділок вранці з невеликою делегацією представників німецького бізнесу. На переговорах йтиметься про відновлення України та співпрацю в енергетичному секторі.

 
фото - Christoph Soeder / dpa

Після прибуття на залізничний вокзал Києва Габек сказав, що його візит може дати Україні чіткий сигнал, "що ми віримо, що вона переможе, що вона буде відбудована, що Європа зацікавлена в тому, що Україна буде економічно сильним партнером у майбутньому".

Це перша поїздка Габека до України з моменту вторгнення російських військ 24 лютого минулого року. Його нинішню поїздку планували на минулу осінь, але тоді її довелося відкласти через російський зимовий наступ в Україні, розповів Габек. "Зараз саме той момент", - сказав він.

Під час подорожі він зазначив журналістам, що кілька конкретних інвестиційних рішень вже ухвалили, а інші - готують.

Президент Федерації німецької промисловості (BDI) Зігфрід Руссвурм, який супроводжує Габека як один з кількох представників бізнесу, назвав цю поїздку "сигналом для українців, що німецька економіка також підтримує їх".

Крім того, багато німецьких компаній все ще працюють в Україні, і важливо розуміти їхні проблеми та зосередитися на відновленні країни. "І ця відбудова починається зараз, а не після укладення мирної угоди", - сказав він.

Раніше повідомляли, що Німеччина може зайнятися проєктами з модернізації української газотранспортної системи для транспортування водню. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: