Шольц прибув до Бухареста на переговори з лідерами Румунії та Молдови

Понеділок, 3 квітня 2023, 13:36

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у понеділок прибув з офіційним візитом до Бухареста для проведення тристоронніх переговорів з президентами Румунії та Молдови.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Digi24.

Німецький лідер зустрівся з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом у палаці Котрочень у Бухаресті для двосторонніх перемовин, присвячених питанням безпеки, економіки та енергетики.

 

Вони також обговорять оборонну співпрацю на східному фланзі НАТО і безпеку в Чорноморському регіоні.

Офіс Йоганніса заявив, що метою переговорів є забезпечення тісної координації в рамках Європейського Союзу і НАТО, а також шляхи підтримки України і Молдови, які отримали статус кандидатів на вступ до ЄС.

Інші теми включатимуть допомогу українським біженцям та сприяння транзиту українського зерна на світовий ринок.

Пізніше в понеділок до Йоганніса і Шольца приєднається президент Молдови Мая Санду на тристоронніх зустрічах. Три лідери обговорять питання європейської інтеграції Молдови.

Офіс Йоганніса назвав європейську інтеграцію Молдови "єдиним варіантом, здатним забезпечити демократичне, процвітаюче і стабільне майбутнє для її громадян" і заявив, що тристоронні переговори між лідерами в понеділок надішлють "чіткий сигнал щодо продовження твердої і непохитної підтримки" Молдови.

"Республіка Молдова зазнає систематичного гібридного тиску, включаючи спроби підірвати конституційний порядок", - заявили в його офісі.

Раніше повідомлялося, що Європейська комісія міркує над тим, щоб рекомендувати державам-членам ЄС розпочати переговори про вступ з Україною і Молдовою, а Грузії надати кандидатський статус.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: